XXV. Tjedan kroz godinu

Split, 23. rujna 2018.

  • Danas je XXV. nedjelja kroz godinu, a ovaj tjedan slavimo: sutra je 24. u mjesecu i spomen Pomoćnice kršćana, u četvrtak je spomendan sv.Vinka Paulskog, u subotu je blagdan Sv. Mihovila, Gabriela i Rafaela, arkanđela.
  • U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje odmah nakon večernje svete mise, a nastaviti ćemo moliti za naše obitelji, mlade i našu Domovinu.
  • U našoj župnoj zajednici postoji župna kateheza ili vjeronauk za sve razrede osnovne škole kao i za prva dva razreda srednje škole. Župni vjeronauk je obvezan za svu katoličku djecu tijekom čitavog osnovnoškolskog školovanja, a za one koji žele primiti sakrament svete potvrde ta obveza traje do drugog razreda srednje škole! Stoga podsjećamo roditelje da su se na krštenju pred Bogom i Crkvom obvezali biti prvi vjeroučitelji svojoj djeci, a to uključuje brigu da djeca redovito sudjeluju u župnoj katehezi i na taj način se aktivno uključuju u život svoje župne zajednice. Upis je produžen i na tjedan pred nama. Na mjestu predviđenom za tisak možete preuzeti upisnicu koju roditelji trebaju donijeti u župni ured u uredovno vrijeme od utorka 25. rujna do petka 28. rujna. (srijedom župni ured ne ureduje). Istu možete preuzeti i na web stanici.
  • Dječji zbor traži nove pjevače i svirače. Svi zainteresirani mogu se javiti svake subote u 17 sati kada se održavaju probe ili nakon nedjeljne svete mise u 10.30. sati.
  • U nedjelju 30. listopada 2018., za vrijeme svete mise u 10.30 sati blagosloviti ćemo i predstaviti župljanima djecu prvih i drugih razreda. Nakon svete mise uslijediti će slatko iznenađenje u Oraotriju. Pozivamo roditelje i djecu prvih i drugih razreda da sjednu u prednje klupe u našoj crkvi.
  • Hodočašće bl. Alojziju Stepincu u zagrebačku katedralu. Hodočašće će biti u subotu, 13. listopada 2018., sa sljedećim točkama programa: 16.00 sati – Euharistijsko slavlje za hodočasnike u Zagrebačkoj katedrali predvodi splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić u koncelebraciji sa svećenicima. U 19.00 sati – u Katedrali će se održati praizvedba oratorija mo. Šime Marovića na tekst dr. Ante Mateljana: Slobodan u Istini – Alojzije otvoren poslije svake mise.
  • Prošli tjedan preminuo je: Grgo PEŠIĆ. Pomolimo se za pokoj njihove duše i sve naše pokojne.
  • U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti: – Hrvoje Tomislav VRVILO, sin Jure i Nade r. Kekez i Antonia ANČIĆ, kći Perice i Milice r. Bugarin. Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti u župni ured.
  • Stigao je katolički tisak.
Categories: Župne obavijesti