XXIV. tjedan kroz godinu

Split, 16. rujna 2018.

  •  Danas je XXIV. nedjelja kroz godinu, a ovaj tjedan slavimo: u četvrtak je spomendan sv. Andrije Kima i Pavla Chonga, u petak blagdan Sv. Mateja, posebno se slavi u susjednoj župi na Ravnim njivama, a u subotu su KVATRE. Što su to kvatre i na što obvezuju vjernika? Kvatre (lat. quattuor tempora) su osobiti dani u kojima se Crkva od davnine, prateći ciklus godišnjih doba, posvećuje molitvama, djelima pokore i ljubavi. Jučer smo započeli jesenski kvatreni tjedan u kojem smo pozvani na intenzivniju molitvu i djela pokore i ljubavi. Tjedan je posvećen molitvi za svećenička i redovnička zvanja te za kršćansku izgradnju mladeži. Kvatreni tjedan završava liturgijom kvatri u subotu, 20. rujna
  • ZBOG SUSRETA OBITELJI DANAS SU SVETE MISE SU PO OVOM RASPREDU: 7, 9 i 19 SATI.
  • U četvrtak je redovito Euharistijsko klanjanje odmah nakon večernje svete mise, a nastaviti ćemo moliti za naše obitelji, mlade i našu Domovinu.
  • Jučer su nas posjetili gosti iz Obiteljske zajednice sa zagrebačkog Jaruna. Od srca hvala svima koji su pomogli u organizaciji i svima koji su se odazvali pozivu da sudjeluju u ovom lijepom događanju.
  • Iduću nedjelju započinjemo našu pastoralnu godinu. Na misi u 10.30 zazvati ćemo Duha Svetoga na sve osnovnoškolce, njihove obitelji, učitelje i odgojitelje. tom prigodom blagosloviti ćemo i školske torbe pa pozivamo sve đake da ih donesu na misu. na misi u 12 sati blagosloviti ćemo srednjoškolce i studente. Svatko će dobiti jedan prigodnu uspomenu.
  • U našoj župnoj zajednici postoji župna kateheza ili vjeronauk za sve razrede osnovne škole kao i za prva dva razreda srednje škole. Župni vjeronauk je obvezan za svu katoličku djecu tijekom čitavog osnovnoškolskog školovanja, a za one koji žele primiti sakrament svete potvrde ta obveza traje do drugog razreda srednje škole! Stoga podsjećamo roditelje da su se na krštenju pred Bogom i Crkvom obvezali biti prvi vjeroučitelji svojoj djeci, a to uključuje brigu da djeca redovito sudjeluju u župnoj katehezi i na taj način se aktivno uključuju u život svoje župne zajednice. Na mjestu predviđenom za tisak možete preuzeti upisnicu koju roditelji trebaju donijeti u župni ured u uredovno vrijeme od utorka 17. rujna do petka 21. rujna. (srijedom župni ured ne ureduje). Istu možete preuzeti i na web stanici.
  • U ime Božje i po zakonu Crkve sakrament kršćanske ženidbe žele sklopiti: – Damir BOTIĆ, sin Ivana i Danire r. Karan i Ljubica TRUTIN, kći Ante i Vesne r. Šimunović. Ako netko zna za kakvu zapreku za vjenčanje dužan je javiti u župni ured.
  • Stigao je katolički tisak:
Categories: Župne obavijestiTags: