VAZMENO TRODNEVLJE

Misom večere Gospodnje započelo je Vazmeno trodnevlje. Obrede je predvodio župnik don Ivan Terze u zajedništvu sa svom subraćom salezijancima. U svojoj propovijedi je naglasio važnost i smisao pranja nogu, kao i korizmeni put koji je počeo pepeljanjem glave za završio pranje nogu. Sami obred pranja nogu župnik je napravio nakon propovijedi sa ovogodišnjim apostolima koji su bili članovi naše malonogometne ekipe i bivši članovi župnog pastoralnog vijeća. Na kraju obreda je bila i Getsemanska ura gdje se svatko moga zadržati u molitvi.
Obredi velikog petka su započeli u tišini, nakon čega je otpjevana Muka po Ivanu. Don Mirko Barbalić je u svojoj propovijedi dao je kratko razmatranje o križu i smislu patnje. Uslijedio je svečani ulazak križa i ljubljenje križa. Na kraju obreda svi su se mogli zadržati određeno vrijeme na grobu u molitvi i tišini.
Na Veliku Subotu je misno slavlje predvodio župnik. Poslije blagoslova ognja, uskrsne svijeće i misnih čitanja u svojoj propovijedi župnik je naglasio problem prihvaćanja srcem svega onoga što smo cijelu korizmu radili i ono za što smo se pripremali. 
Nakon mise uslijedio je blagoslov hrane. 

(Nikola Krešimir Banovac)

VELIKI ČETVRTAK

VELIKI PETAK

VAZMENO BDJENJE

Categories: Salezijanci suradnici - USS, Župa Pomoćnice kršćana, Župni zborTags: