PUT U SVETU ZEMLJU 15.10.-22.10.2019.

PROGRAM PUTOVANJA:

PRVI DAN

Okupljanje na šalteru informacija. (točno vrijeme znat ćemo nekoliko dana ranije) u Zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman. Detaljan  pregled putnika i stvari te kratki razgovor sa svakim putnikom.  Let avionom kompanije San Dor do Tel Aviva. Dolazak u Tel Aviv . Nakon dolaska u izraelsku zračnu luku Ben Gurion (TEL AVIV) slijedi kratki policijski pregled, uzimanje prtljage i ukrcaj u autobus koji vas vozi do Betlehema.  Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

DRUGI DAN

Poslije doručka slijedi razgled Isusovog rodnog mjesta Betlehema. Tu ćemo vidjeti jednu od najpoznatijih i najstarijih crkava na svijetu Crkvu Isusova rođenja. Posjetit ćemo i špilju Kristova rođenja, samostan  i crkvu sv. Katarine odakle se svake godine prenosi božićna polnoćka diljem svijeta. Vidjet ćemo i špilju sv. Jeronima (sv. Misa) koji je rođen u Dalmaciji i koji je tu prvi u povijesti prevodio bibliju na latinski jezik – Vulgata.  Odlazak na pastirska polja te rodno mjesto Ivana Krstitelja Ein  Karem i obići Crkvu Ivana Krstitelja i Marijinog pohođenja Elizabeti. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera. Noćenje.

TREĆI DAN

Poslije doručka idemo  na Maslinsku goru i započinjemo obilazak sljedećih mjesta: Kupola Užašašća, samostan i crkva Oče naš (vidjet ćemo ploču i na hrvatskom jeziku), Kapelu Isusovih suza, Getsemanski vrt, Baziliku agonije, Marijin grob, Getsemanski groto. Ući ćemo u stari grad Jeruzalem kroz tkz. vrata smeća i doći do  Zida plača – najsvetijeg mjesta na svijetu za Židove.

Dolazimo na Križni put – Via Dolorosa i proći ćemo svih 14. postaja koje je i Krist prošao s križem na leđima idući prema Golgoti  gdje će biti razapet. Obići ćemo crkvu Isusova groba (sv. Misa), popet se na Kalvariju, ući u samu kapelu Isusova groba (obavezno se čeka u redu).   Povratak u hotel u Betlehemu. Večera Noćenje.

ČETVRTI DAN .

Poslije doručka vozimo se do pustinje gdje će biti sv. Misa na otvorenom.  Nastavak voženje do Mrtvog mora gdje se možete kupati na jednoj od  uređenih plaža. Mrtvo more je najniža točka na svijetu i nalazi se oko 400. metara ispod razine mora. U njemu ima oko 30 % soli i minerala i stoga je tisućama godina poznato po pomlađujućem djelovanju. Posebna atrakcija je kupanje u blatu. Nakon kupanja slijedi posjet Qumranu gdje je beduinski pastir slučajno pronašao čuvene svitke s mrtvog mora. Vidjet ćemo kratki film o životu Esena, obići arheološke ostatke drevnog naselja i vidjeti špilju u kojoj  je pronađeno 7. svitaka. Slijedi posjet čuvenoj Herodovoj utvrdi Masadi na kojoj se svojevremeno utvrdila grupa židovskih pobunjenika Zelota i gdje je njih oko 1000. počinilo  samoubojstvo. Prekrasna  vožnja žičarom na vrh tvrđave i razgled impresivnih ostataka Herodove palače, kupališta, bazena, sinagoge itd. Na povratku svraćamo u najstariji grad na svijetu Jerihon . Povratak u Betlehem. Večera. Noćenje.

PETI DAN .

Poslije doručka slijedi obilazak Sionske gore, Davidov grob, Dvorana posljednje večere, Crkva usnuća Marijina i Crkva sv. Petra in Gallicantu (gdje je Petar tri puta zatajio Krista)  Nakon toga proći ćemo kroz Armensku četvrt Jeruzalema. Doći ćemo i do Židovske četvrti, proći čuvenom rimskom i bizantskom glavnom ulicom Jeruzalema Cardo. Vidjet ćemo djelomično i arheološke ostatke Jeruzalema iz 7. st. prije Krista i ostatke iz vremena Makabejaca i Križara. Povratak u hotel u Betlehemu. Večera Noćenje.

ŠESTI DAN

Doručak. Odlazak iz hotela. Vožnja prema Nazaretu. Dolazak u Tel Aviv – panoramski obilazak grada. Kratka šetnja starim gradom Jafa i posjet Crkvi sv. Petra. Slijedi vožnja uzduž obale Sredozemnog mora pokraj Cezareje do Haife- poznati sredozemni lučki grad na padinama gore Karmel.  Obilazak crkve Stella Maris i Ilijine špilje .Panoramski razgled Haife  te posjet prekrasnim bahajskim visećim vrtovima . Nastavak vožnje do Nazareta. Dolazak u Nazaret te posjet Bazilici Navještenja  Crkva sv. Josipa i Crkva Marijina izvora. Odlazak u hotel u Nazaretu. Večera. Noćenje.

SEDMI DAN

Poslije doručka  vozimo se u Kanu Galilejsku gdje ćemo obići Crkvu svadbe ( bračni parovi će obnoviti bračne zavjete). Nastavak puta do gore preobraženja Tabor.  (vozimo se taksijem do vrha i nazad) i posjet Crkvi preobraženja uz prekrasan panoramski pogled na okolna područja.Slijedi vožnja do rijeke Jordan na kojoj je Ivan Krstitelj krstio i samog Krista. Tu će biti obnova krsnih obećanja u vodi. Poslije slijedi obilazak svetih mjesta oko Galilejskog jezera: Crkvu čudesnog umnoženja kruha i ribe u Tagbi kada je Isus nahranio pet tisuća ljudi, Crkvu  Petrova PrimataMensa Christi gdje je Isus obećao Petru da će on biti stijena na kojoj će sazidati svoju crkvu, Kafarnaum, grad u kojem je Isus živio kad je napustio Nazaret, crkvu na Gori Blaženstava – mjesto gdje je održana Propovijed na gori . Povratak u hotel u Nazaretu. Večera. Noćenje.

OSMI DAN

Doručak. Transfer do zračne luke Ben Gurion gdje moramo biti 3. sata prije polijetanja zrakoplova po lokalnom propisima. Strogi pregled osoblja i prtljage, kratki razgovori sa svakim putnikom. Let za Zagreb (točno vrijeme leta znat ćemo nekoliko dana ranije) Odlazak na direktni let Tel Aviv-Zagreb.

Budući da na neke stvari ne možemo utjecati postoji mogućnost da redoslijed razgledavanja bude drugačiji po danima nego što je napisano ali se neće ništa izostaviti.

                     CIJENA ARANŽMANA IZNOSI: 1.370,00 $ (USA)

 „cijena je izražena u američkim dolarima, a plaća se u kunskoj protuvrijednosti po prodajnom  tečaju ZABE  na dan uplate“

CIJENA JE RAĐENA NA BAZI NAJMANJE 45  PUTNIKA,  A MAKSIMALAN BROJ JE 55 PUTNIKA TE JE U CIJENU UKLJUČEN POPUST OD 5% ZA PLAĆANJE NOVČANICAMA ILI OPĆIM UPLATNICAMA AGENCIJE

VAŽNE NAPOMENE:

 • Sve destinacije u programu su sigurne i tu nema nikakvih nemira i opasnosti.
 •  Hodočasnici i turisti u Svetoj Zemlji imaju poseban status i Izraelci i Palestinci su prema njima obazrivi i ljubazni.
 • Računajte da idete u drugi svijet i drugu kulturu (Bliski Istok) gdje nema alkohola i mnogih drugih stvari koje su kod nas normalne
 • Smještaj je u dobrim hotelima u dvokrevetnim sobama ili po želji može u trokrevetnim. Ako netko želi jednokrevetnu sobu za sve dane doplata je 250,00 dolara
 • Putovnice i novac potrebno je dobro čuvati i imati uvijek kod sebe
 • Neka vas ne iritira temeljit pregled u zračnim lukama i dosta neugodna ispitivanja jer je sve podređeno našoj sigurnosti, od čega i mi možemo puno naučiti
 • Preporuča se novac za trošenje ponijeti u američkim dolarima jer je najbolje tako plaćati. Dobro je voditi računa da plaćate u manjim apoenima (od 5,10 ili 20 dolara) zbog varanja na pojedinim mjestima
 • U to doba godine vrijeme je gotovo idealno i temperature bi trebale biti oko 25 stupnjeva C (uglavnom ljetna garderoba)
 • Kupanje u Mrtvom moru je poseban doživljaj zato treba ponijeti  prikladnu odjeću
 • Piće (osim vode) nije uračunato u cijenu
 • Voda je u Izraelu pitka i dobre je kvalitete
 • Prilikom prijave potrebno je ispuniti  formular s Vašim podacima koji su nam potrebni za hotele i osiguranja
 •  

POSEBNI UVIJETI PUTOVANJA:

 • zbog posebnog ugovara s Izraelskom agencijom i njihovim uvjetima vrijede posebni uvjeti putovanja u svezi otkaza sa strane putnika te ono glasi:
 • kompletni povrat novca u slučaju otkaza možemo Vam vratiti  60 dana prije početka putovanja!!!
 • unutar 30 dana u slučaju otkaza putovanja, nismo u mogućnosti vratiti novce za troškove avionske karte oko 450,00 $. 
 • u slučaju otkaza unutar 15 dana nismo u mogućnosti izvršiti povrat sredstava.

Svi ostali uvjeti vrijede kao i za sve ostale avionske programe u općim uvjetima  !!!

 U CIJENU JE UKLJUČENO:

 • povratna avionska karta+ aerodromske pristojbe,  osiguranje putnika,
 • hotelski smještaj na bazi polupansiona u hotelima  4*,
 • slušalice,
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog puta  – licencirani vodič na Hrvatskom jeziku, sve potrebite ulaznice: Kapela uzašašća, Crkva Oče naš, In Galicantu, Beit Hesada i Sveta Ana, Qumran, Masada sa žičarom, tuševi i svlačionice na Mrtvom moru, Gora Blaženstava, Kafarnaum, taxi za goru Tabor, sva parkirališta za bus, uobičajene napojnice (takse) za vodiča, vozača i hotele i sve ostalo kako je navedeno u programu

Mogućnost plaćanja:

-gotovina, opće uplatnice

-kreditnim karticama jednokratno i obročno: AMEX, DINERS, (DINERS 2 do 12 rata-bez kamate i naknade, AMEX: 2 do 6 rata bez kamate i naknade,)

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 3.000,00 kn po osobi  kao potvrdu rezervaciju, a kompletan iznos aranžmana potrebno je uplatiti najkasnije  65 dana prije početka putovanja.

Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. 

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjenje da pozorno pročitaju uvjete.                                                                           

Odgovorni organizator : KRALJICA MIRA d.o.o.

Polica jamčevine i od odgovornosti uplaćena kod Euroherc osiguranja d.d.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.

Organizator hodočašća:

Hodočasničko – putnička agencija „KRALJICA MIRA“

Krešićeva 32 (okretište Borongaj) –  Zagreb

www.kraljica-mira.com.hr

Tel:01 550 6306,  01 550 6313  

091/504-3738

SRETAN PUT U ISUSOVU DOMOVINU I DOMOVINU SVIH KRŠĆANA

Categories: Župa Pomoćnice kršćanaTags: ,