PROSLAVA DON BOSCA NA KMANU

Priprema za blagdan počela je devetnicom, a na poseban način obilježen je trodnevnicom. Utorak svetu misu je predvodio don Božo Grbeš koji je poseban naglasak u propovijedi stavio na povezanost sv. Tome Akvinskog kao najvećeg naučitelja i don Bosca kao najvećeg odgojitelja. Nakon mise u oratoriju se prikazala Pobudnica Vrhovnog Poglavara.

Drugi dan misu je predvodio župnik don Ivan Terze koji je naglasio važnost apostolata , žrtve i molitve. Bog je svakome dao talente, a na nama je da ih darujemo kroz služenje drugima.

Tijekom mise 20-ak animatora je dalo obećanje. Nakon mise u oratoriju su animatori organizirali igre za djecu i roditelje.

Treći dan trodnevnice predvodio je don Mirko Barbarić i posebnu pozornost je posvetio jednom novom apostolatu, otvaranje Obiteljskog savjetništva na Kmanu. Nakon mise salezijanci suradnici i animatori pripremili su igrokaz „Izvezi na pučinu.“ Kroz slike iz Isusova, don Boscova i današnjeg vremena uvidjeli smo važnost odazvati se pozivu i prepustiti život u Božje ruke.

Jutro na Kmanu, na sam blagdan Don Bosca, započelo je radosnim druženjem s učenicima i djelatnicima centra Juraj Bonači. Svetu misu je predvodio don Ivan Terze, a pjevanje su animirali najmlađi, djeca iz vrtića predvođeni časnom Kristijanom i časnom Bosiljkom. Predivno je bilo čuti djecu koja punim glasom slave Gospodina. Ali emotivno je bilo vidjeti radost štićenika koji su kroz zanimljivu propovijed don Ivana aktivno sudjelovali dajući svoje odgovore i aplauzom izražavajući radost. Nakon mise uslijedila je zajednička priredba i druženje u oratoriju. Učenici iz centa Juraj Bonači uz pomoć svojih odgojitelja, među kojima su se posebno isticale vjeroučiteljica Melita i suradnica Melita, pripremile su lutkarsku predstavu o don Boscovu životu i otpjevali dvije pjesme. Zatim su učenici iz OŠ Plokite prikazali mali igrokaz „Igrajmo se.“ A onda su uz glazbu učenici zaplesali i pokazali nam kako je malo potrebno da čovjek bude sretan.

Svečano misno slavlje u 19.00 sati predvodio je don Filip Rodić koji je na vrlo zanimljiv način stavio don Bosca kao primjer rješavanja aktualnih problema teške svakodnevnice slijedeći poruke koje nam nudi Evanđelje. Nakon mise u oratoriju se odigrala velika tombola.

Zajedničko slavlje Utemeljitelja i Oca salezijanske obitelji uvijek je prilika da dublje zaronimo u salezijansku duhovnost, da preispitamo svoj život i svoje poslanje i da posvijestimo živu prisutnost don Bosca danas među nama.

Nikola Banovac

GALERIJA

Categories: Dječji zbor, Događanja u Oratoriju, Don Bosco, Ministranti, Salezijanci suradnici - USS, Salezijanska duhovnost, Salezijanski sveci, VIS "Gloria", Župa Pomoćnice kršćana, Župni zborTags: , ,