Sprovod i misa zadušnica za predragog nam don Antu Vasilja

U ranim jutarnjim satima, u 4 sata, petka, 27. srpnja, Milosrdni Otac nagradio ga je prelaskom u vječnost nakon 40 godina redovničkih zavjeta, 31 godine svećeništva i nakon 10 godina svog dušobrižničkog rada u našoj župnoj zajednici Duha Svetoga na Jarunu. Zvona Svetišta Svete Mati Slobode žalosno su odzvanjala toga jutra, javljajući nam da se njegova duša preselila iz Marijina svetišta u zagrljaj Nebeske Majke, Marije Pomoćnice i zaštitnika sv. Josipa koji su je u društvu anđela doveli pred Lice Svevišnjega po zasluženi vijenac u vječnosti. Radišno i istrošeno tijelo dragog nam don Ante počastili smo i ispratili s velikom tugom i prazninom u srcu, 28. srpnja blagoslovnom molitvom pred njegovim odrom zadnji puta, u tako mu dragoj Crkvi Mati Slobode, rasplakanim srcem, suznih očiju, drhtavim usnama pri moljenju tako mu drage Gospine krunice koju je i sam često sa župljanima molio, popraćenu Marijinim pjesmama i Misom zahvalnicom Bogu što smo mogli 10 godina živjeti i učiti od njega kako biti apostol Božje riječi u obitelji, na radnom mjestu i bilo gdje nas Bog predodredio.

Zadnji ispraćaj tijela dragog nam don Ante zbio se na Mirogoju, istog dana kada je i rođen svojim roditeljima Mari i Jakovu Vasilj u Krehin Gradcu na ovaj svijet, 30. srpnja, ali nakon 61 godine kada je ponovno rođen za nebo, gdje mu sada roditelji čestitaju!

Sprovodni obred sa sjetom u duši vodio je pomoćni zagrebački biskup Mijo Gorski koji je poslan u ime nadbiskupa Josipa Bozanića, a uz mnogobrojnu salezijansku braću i druge svećenike, mnogobrojnu rodbinu, a još mnogobrojnije vjernike, župljane župa gdje je djelovao, a ponajviše iz župe Duha Svetoga koji su ga došli ispratiti usprkos prekinutom ljetnom odmoru, žarkom podnevnom suncu.

Vrhunac ispraćaja rođenja don Ante za nebo bila je misa zadušnica u župnoj crkvi Sveta Mati Slobode gdje je 10 godina radosno slavio misna slavlja. Predslavio ju je mladi salezijanski provincijal don Tihomir Šutalo, uz župnika don Danijela i uz koncelebraciju 60-tak braće svećenika, a za vrijeme homilije lijepo govoreći o svetosti života don Ante, te da se radujemo jer imamo zagovornika na nebu.

Dragi naš don Ante, hvala Vam za sve što ste posijali u naša srca, srca naše djece i unučadi. Njegovat ćemo to kako bi svi rasli u svetosti poput vas, a jednoga dana i mi zaslužili doći u vašu blizinu pa da mognemo ponovno zajedno Boga hvaliti, svetu Obitelj slaviti i sa svim svećenicima salezijancima i župljanima koji su nas pretekli i s anđelima zajedno pjevati pjesmu zahvalnicu: “Velik je Gospodin Bog naš i velika je njegova moć!“

Categories: Događanja u župi, Župa Pomoćnice kršćana