Danas slavimo rođendan vrhovnog poglavara Družbe don Angela Fernandeza!

Još su nam svima svježe uspomene od dolaska našeg vrhovnog poglavara i X. Don Boscova nasljednika don Angela Fernandeza Artimea u Hrvatsku koji danas slavi svoj 58. rođendan! Pomolimo se danas za njega i našu cijelu Salezijansku družbu kako bi Gospodin nastavio upravljati našom lađom.

TKO NE POZNAJE DON ANGELA FERNANDEZA JOŠ?

Don Angel Fernandez Artime rođen je 21. kolovoza 1960. u mjestu Gozon-Luanco u Španjolskoj (Asturija). Prve privremene zavjete u Salezijanskoj družbi položio je 3. rujna 1978, a vječne 17. lipnja 1984. u Santiago de Composteli. Za svećenika je zaređen u Leonu u Španjolskoj 4. srpnja 1987.

U salezijanskoj provinciji bio je delegat za pastoral mladih, ravnatelj škole u mjestu Ourense, član provincijalnog vijeća i vikar provincijala, a od 2000. do 2006. obnašao je službu provincijala u istoj provinciji. Bio je član tehničke komisije koja je pripravljala 26. opći sabor Salezijanske družbe. Godine 2009. imenovan je provincijalom Južne argentinske provincije i tu je službu vršio do danas. Tijekom svoje službe provincijala imao je prigodu i dužnost osobno surađivati s tadašnjim nadbiskupom Buenos Airesa, kardinalom Jorgeom Mariom Bergogliom, današnjim papom Franjom.

Don Angel je doktor pastoralne teologije, a ima i licencijat iz filozofije i pedagogije.

Categories: Događanja u Oratoriju, Salezijanska duhovnostTags: