ZAPOČEO S RADOM “RADIO ORATORIJ KMAN”

Među mnogim, često neopravdanim stereotipima spram mladih, naći će se i da današnje generacije nemaju ljubavi prema istinskim vrijednostima, ambicije da teže originalnosti, ili volje da se mučenički znoje nad svojim sposobnostima kako bi iz njih izrezbarili nešto savršeno. Ipak, splitski salezijanci iz župe Marije Pomoćnice Kršćana na Kmanu odavno su napustili očajavanje i nihilizam modernog društva, i naglasak u svojoj djelatnosti usmjerili upravo na njegovu budućnost i temelj – mlade. Salezijanska duhovnost ne poznaje granice. Nakon različitih oratorija, fešta za mlade, turnira, vjeronauka i sličnog (koji su i dalje aktualnost!), stigla je i još jedna inačica – radio. Na inicijativu župnika don Ivana Alojzija Terze, te uz pomoć bogoslova Josipa Solde, skupina  od desetak mladih animatora i volontera započela je s emitiranjem, uređivanjem i održavanjem projekta Radio Oratorij Kman. U ponedjeljak, 11.studenog 2019.g., održana je prva radijska emisija.

Radio sam ima više ciljeva – od evangelizacije mladih, pa do zabavnog, edukativnog i informativnog sadržaja. Od ponedjeljka, 18.11. 2019.g., svaki dan u tjednu imat će jednu ili više emisija koju samostalno vode mladi srednjoškolci i studenti. Teme kojima se bave nisu samo crkvene i duhovne, već i svjetske i aktualne, poput glazbe, jezika, opće kulture, problematike mladih i sl., ali ne manjka ni zabavnog dijela – nagradnih kvizova, komedije, te gostiju. Osim vlastitih emisija, u program ulazi i prijenos vjeronauka za mlade koji se održava svaki četvrtak u 20:30h u župi Marije Pomoćnice Kršćana, molitve Anđeo Gospodnji i jutarnji program za djecu.

Mladi su potrebiti poticaja, a dovoljan je samo jedan da od ideje nečega skroje stvarnost. Pojekt je prožet entuzijazmom, ljubavlju, blagoslovom i radošću. Kako poduprijeti njihovo djelovanje? Potrebno je samo uključiti se za vrijeme emisija (čije rasporede možete pronaći na društvenim platformama i službenim stranicama) preko internetske poveznice radio.salezijanci-split.com! Iako još amateri, zasigurno će sva ona ljubav koja se rađa uz računalo, mikrofon te čisto i jednostavno mlado srce pronaći svoj put do duha slušatelja, i biti plodno tlo za gradnju svetosti i širenje duha Glavnog Urednika!

IZ REGIONALNOG DNEVNIKA HTVa

Categories: Animatori, Događanja u Oratoriju, Don Bosco, Preventivni sustavTags: