Dvodnevni susret “Prava ljubav čeka”

Udruge Hrvatska za život, 40 dana za život i Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organiziraju dvodnevni susret o predbračnoj čistoći u petak 21. i subotu 22. rujna 2018. godine, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Susret će predvoditi vjeroučitelj Josip Matezović.

Koncept serija predavanja „Prava ljubav čeka“

Serija predavanja „Prava ljubav čeka“ osmišljena je kao dvodnevni program za mlade. Kroz taj program održavam tri predavanja s sljedećim temama:

  1. Spolnost- Božji dar
  2. Grijesi protiv tijela i emocionalne rane
  3. Prava ljubav čeka(o predbračnom hodanju, vezama i muško-ženskim odnosima)

Naše druženje obično započinjemo zajedničkom svetom Misom. Prije svakog predavanja redovito su tu i svjedočanstva mojih prijatelja koji žive predbračnu čistoću. Uz to, u sklopu drugog predavanja nalazi se i individualna radionica koja ima za cilj realno pogledati na dosadašnji život i svoju spolnost.

Sastavni dio predavanja je i slavljenje našega Gospodina kroz pjesmu. Pjesma je najlakši način za oraspoložiti srce i otvoriti ga za Isusa i ono na što nas poziva, a to je da budemo sveti i da svoju spolnost shvaćamo kao bogatstvo koje je dragocjeno i vrijedno.

Sve to pokušamo zaokružiti ukoliko je moguće i imamo svećenika ili đakona na raspolaganju zajedničkim klanjanjem pred Presvetim. To je vrhunac cijele serije predavanja. Jer uzalud su svi naši govori, pjesma i slavljenje ako to ne donosimo pred Onoga koji nam je sve to omogućio i darovao. Isus je onaj koji nas najbolje razumije, zna da smo na području spolnosti posebno osjetljivi i ranjivi. Zato je važno donijeti pred Njega sve ono o čemu razmišljamo, promišljamo i zaključimo na predavanjima. Isus je onaj koji treba imati zadnju riječ.

Categories: AnimatoriTags: ,